Stefzyk Pefect Kimmy
Mesaje : 669 Data de inscriere : 08/01/2011 Varsta : 25 Localizare : Somewhere in Zumwhere...
| Subiect: Scoala on-line Sam Feb 26, 2011 8:00 am | |
| Vreti sa avem o scoala on-line? Ar fi super! In primul rand vom fi doua grupe : mai mari si mai mici... dar nu in varsta Prima data raspundeti la intrebarile unui test, apoi eu va anunt grupa. Cursurile incep de lunea viitoare. Text suport - De ce m-ai prins în pumnul tau, Copil frumos, tu nu stii oare Ca-s mic si eu si ca mă doare De ce mă strangi asa de rău?
Copil ca tine sunt si eu, Si-mi place să mă joc si mie, Si mila trebuie să-ti fie De spaima si de plansul meu!
De ce să vrei să mă omori? Ca am si eu părinti ca tine, Si-ar plange mama dupa mine, Si-ar plange bietele surori,
Si-ar plange tata mult de tot Căci am trait abia trei zile, Indura-te de ei, copile, Si lasa-mă, ca nu mai pot!...
Asa plangea un gandacel In pumnul ce-l strangea să-l rupa Si l-a deschis copilul dupa Ce n-a mai fost nimic din el!
A incercat să-l mai invie Suflandu-i aripile-n vant, Dar a cazut în tarna frant Si-ntepenit pentru vecie!...
Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te-n casa-acum si zi-le Parintilor isprava ta.
Si zi-le ca de-acum ai vrea Să ocrotesti cu bunatate, In cale-ti, orice vietate, Oricat de far-de-nsemnatate Si-oricat de mica ar fi ea! (Gandacelul, de Elena Farago) Raspundeti la urmatoarele intrebari : - Cu cine vorbeste gandacelul?
- De ce copilul l-a prins pe gandacel?
- Cine ar plange dupa acesta daca ar muri?
- Cand i-a dat drumul copilul gandacelului?
- A reusit copilul sa-l invieze pe gandacel?
- Ce fel de copil credeti ca era?
- Voi cum procedati cu micile vietati pe care le intalniti?
| |
|
sely011 Pefect Kimmy
| Subiect: Re: Scoala on-line Sam Feb 26, 2011 10:03 am | |
| - Cu cine vorbeste gandacelul?Gandacelul vorbeste cu copilasul.
De ce copilul l-a prins pe gandacel?Copilul l-a prin pe gandacel ca sa-l stranga in pumn. Cine ar plange dupa acesta daca ar muri?Daca gandacelul ar muri,dupa el ar plange familia sa. Cand i-a dat drumul copilul gandacelului?Copilul i-a dat drumul gandacelului dupa ce gandacelul i-a explicat ca nu este bine ce face. A reusit copilul sa-l invieze pe gandacel?Copilul nu a reusit sa-l salveze pe gandacel. Ce fel de copil credeti ca era?Eu cred ca era un copil bun,dar care nu a realizat ce facea. Voi cum procedati cu micile vietati pe care le intalniti? Cand intalnesc o vietate mica pe jos,pe strada,oriunde o ocrotesc
| |
|